26. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajské zeleninové curry s rýží je lahodná a exotická vegetariánská směs z čerstvé zeleniny zalité voňavou kokosovou omáčkou s curry a zázvorem. Tento tradiční thajský pokrm je ideální pro milovníky exotických chutí a zdravé stravy. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si chuťovou explozi z Asie!
Suroviny:
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 200 g uzeného tofu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce zeleninového oleje
- 2 lžíce zeleninového curry pasty
- sůl, pepř, chilli, limetka
Postup:
- Na pánvi rozehřejte zeleninový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a cuketu a poduste je do měkka.
- Přidejte na kostičky nakrájené uzené tofu.
- Přilijte kokosové mléko a vmíchejte curry pastu. Nechte vařit alespoň 10 minut.
- Přidejte sůl, pepř, chilli podle chuti a zakápněte limetkovou šťávou.
- Smažte rýži na pánvi a podávejte se zeleninovým curry.