31. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajský zeleninový curry je lahodná a aromatická thajská specialita plná čerstvé zeleniny a exotických koření. Tento recept kombinuje dohromady šťavnatou zeleninu jako je brokolice, cuketa a mrkev, s křupavým bambusovým lýčkem a jemným tofu. Vše je zalité omáčkou z kokosového mléka, červeného kari a limetkou, díky kterým je toto curry dokonale vyvážené v chuti. Thajský zeleninový curry je skvělým způsobem, jak vychutnat thajskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 400 g kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari pasty
- 1 paprika, nakrájená na plátky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 mrkev, nakrájená na plátky
- 100 g hrášku
- 100 g bambusových výhonků
- 100 g vodních kaštanů
- 4 lístky keffir lime
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- Čerstvá koriandr a bazalka na ozdobu
Postup
- V hrnci zahřejeme kokosové mléko.
- Přidáme červenou kari pastu a promícháme, dokud se pasta nerozpustí.
- Přidáme papriku, cuketu, mrkev, hrášek, bambusové výhonky a vodní kaštany. Promícháme a necháme vařit 10 minut, nebo dokud se zelenina nezměkne.
- Přidáme lístky keffir lime, rybí omáčku a cukr. Promícháme a necháme vařit dalších 5 minut.
- Hotové curry podáváme s jasmínovou rýží a ozdobíme čerstvou koriandrem a bazalkou.