27. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajský kuřecí salát Larb Gai
zdroj: Recepty 24/7

Thajský kuřecí salát Larb Gai je oblíbeným thajským jídlem, které vás okouzlí svou chutí a exotickými ingrediencemi. Tento salát je vyroben z vařeného kuřecího masa, smíchaného s čerstvými bylinkami, jako je koriandr a mátové lístky, a dochucen limetkou, rybím omáčkou a chilli. Larb Gai je pikantní, osvěžující a plný požitku z jídla. Přineste si kousek thajské kuchyně domů a vyzkoušejte si tento jednoduchý recept na slavnostní večeři nebo osvěžující oběd.

Suroviny

  • 300 g kuřecího masa
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce palmového cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • ½ hrnku lístků čerstvé máty
  • ½ hrnku lístků čerstvého koriandru
  • Slunečnicový olej na smažení
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a smažte na něm kuřecí maso, dokud není dobře propečené. Vyndejte maso z pánve a nechte ho vychladnout.
  2. V malé misce si smíchejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, palmový cukr, mletý koriandr a mletý kmín. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Šalotku, česnek a chilli nakrájejte na jemno. Připravte si také lístky čerstvé máty a koriandru.
  4. Vychladlé kuřecí maso nakrájejte na malé kousky nebo si ho namlíjejte v mixéru.
  5. Ve velké misce smíchejte nakrájené kuřecí maso, šalotku, česnek, chilli, mátu a koriandr.
  6. Přidejte směs rybí omáčky a limetkové šťávy a důkladně promíchejte.
  7. Hotový salát nechte alespoň 15 minut odležet v lednici, aby se chutě propojily.
  8. Servírujte salát jako předkrm nebo hlavní jídlo se smaženou rýží nebo rýžovými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *