5. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutný thajský kari s lahodným kuřecím masem je skvělá volba pro vaše jídelní menu. Tento pokrm je plný exotických chutí a vůní, které vám zaručí nezapomenutelný zážitek. Připravte si ho snadno a rychle díky našemu jednoduchému receptu. Vaše chuťové pohárky ocení jemné spojení kari koření, kokosového mléka, čerstvé zeleniny a kvalitního kuřecího masa. Užijte si autentický thajský zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně se skvělým receptem na thajský kari s kuřecím masem.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku rozmačkané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev na nudličky
- 1 hrnek kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari prášku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sojové omáčky
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Na pánev s trochou olivového oleje přidejte cibuli a česnek a osmahněte do zlatova.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezmění barvu na vnější straně.
- Přidejte červenou papriku a mrkev a restujte pár minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte červený kari prášek, kurkumu, sojovou omáčku, sůl a pepř a smažte dalších pár minut, aby se koření uvolnilo.
- Přidejte kokosové mléko a nechte vařit na mírném ohni asi 10 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Počasílíte sůl a pepř dle chuti.