8. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajský jarní závitky
zdroj: Recepty 24/7

Thajské jarní závitky jsou lahodné a svěží pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí a exotickými chutěmi. Tyto lehké jídlo se připravuje z tenké rýžové mouky a plní se čerstvou, barevnou zeleninou, jako jsou paprika, mrkev a okurek. Kromě toho se do závitků přidává také křupavé tofu nebo čerstvé bylinky, jako například koriandr nebo mátové lístky, které dodávají jídlu pikantní a osvěžující chuť. Dobrou volbou je také příprava závitků s omáčkou na bázi rybí omáčky či arašídového másla. Thajské jarní závitky jsou zdravá alternativa ke smaženým jídlům a skvělé pro lehkou večeři nebo oběd plný exotických chutí.

Suroviny:

  • 10 rýžových papírových listů
  • 200 g krevet
  • 200 g kuřecího masa
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 1 česneková stroužek
  • 1 chilli paprička
  • Čerstvá máta a koriandr podle chuti
  • Sojová omáčka na podávání

Postup:

  1. Krevety a kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky.
  2. Mrkev, okurku, papriku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Chilli papričku očistíme a jemně nasekáme. Mátu a koriandr opláchneme a nahrubo nasekáme.
  4. Papírové listy namočíme na chvíli do vody, aby změkly.
  5. Na každý list umístíme malé množství nasekaných surovin a závitky zabalíme.
  6. Podáváme s čerstvou máty, koriandrem a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *