1. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte exotický poklad Thajska s naším receptem na thajské kuře s kokosovým mlékem. Toto jídlo, plné bohatých chutí a aroma, je ideální pro každého, kdo miluje spojení jemného kuřete s krémovým kokosovým mlékem a harmonií orientálních koření. Recept je snadno připravitelný a jistě osloví všechny milovníky asijské kuchyně. Zkuste thajské kuře s kokosovým mlékem jako skvělou volbu pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli.
Suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, drcené
- 500 g kuřecích prsíček bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 3 lžíce thajského červeného curry pasty
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- šťáva z 1 limetky
- koriandr nebo bazalka na ozdobu
Postup
- Na velké pánvi nebo ve woku zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Přidáte kuřecí kousky a smažte je, dokud nebudou ze všech stran bílé.
- Přidejte červenou papriku a smažte další 2 minuty.
- Smíchejte thajskou curry pastu a dobře promíchejte. Smažte asi minutu, aby se uvolnily aromata.
- Zalijte kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr. Promíchejte a vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud kuře není plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
- Na závěr vmíchejte limetkovou šťávu a případně dochuťte.
- Podávejte s rýží a posypte koriandrem nebo bazalkou.