17. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Thajské kuře s citronovou trávou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo thajské kuchyně s naším lahodným receptem na thajské kuře s citronovou trávou. Toto jednoduché jídlo kombinuje svěží chutě citronové trávy, kokosového mléka a exotických koření, které společně vytvářejí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si tento zdravý a aromatický pokrm během pár minut a přeneste své smysly do srdce Thajska. Vhodné pro každou příležitost, zaručeně oslní každého milovníka asijské kuchyně. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na tenké plátky
  • 2 stébla citronové trávy, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 malý červený chilli paprička, nakrájená na tenké kroužky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru nebo hnědého cukru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Koriandr na ozdobu
  • Rýže jako příloha

Postup

  1. Na středně silném ohni rozpalte wok nebo velkou pánvi a přidejte trochu oleje.
  2. Přidejte citronovou trávu, česnek a chilli, smažte asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidáte nakrájené kuře a za stálého míchání smažte, dokud kuře nezíská zlatavou barvu.
  4. Zmenšete oheň na střední, přidejte rybí a sójovou omáčku spolu s cukrem. Dobře promíchejte a vařte dalších 5 minut.
  5. Přilijte kokosové mléko a vařte na mírném ohni dalších 7-10 minut, dokud kuře není plně uvařené a omáčka mírně zhoustne.
  6. Na závěr vmíchejte limetkovou šťávu a dochuťte podle potřeby solí a černým pepřem.
  7. Podávejte ihned po dovaření, posypte čerstvým koriandrem a servírujte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *