23. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
Thajské krevety s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte exotiku Thajska s naším receptem na krevety s kokosovým mlékem. Tato lahodná a aromatická specialita spojuje svěží chuť krevet s bohatou krémovostí kokosového mléka a harmonickým spojením tradičních thajských bylinek a koření. Ideální volba pro rychlou večeři plnou chutí, která zaujme každého milovníka asijské kuchyně. S naším krok za krokem návodem si snadno připravíte tento lahodný pokrm doma. Přineste kus Thajska do své kuchyně s tímto neodolatelným receptem!

Suroviny

  • 400 g krevet, oloupaných a očištěných
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička červené kari pasty
  • Fazolek čenda nebo jiná zelenina podle chuti
  • Freshe lime nebo citronová šťáva na dochucení
  • Koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
  • 1 lžíce oleje pro smažení

Postup

  1. Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezačnou mírně zlátnout.
  2. Přidejte červenou kari pastu a krátce osmažte, aby se uvolnily aromaty.
  3. Dále přidejte nakrájenou papriku a libovolnou další zeleninu, kterou plánujete použít. Restujte, dokud zelenina nezačne změkčovat.
  4. Následně přidejte krevety a smažte je zhruba 2-3 minuty, nebo dokud nezačnou měnit barvu na růžovou.
  5. Zalijte směs kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr a promíchejte.
  6. Nechejte vařit na středním plameni, dokud krevety nejsou úplně hotové a omáčka se trochu neredukuje, což trvá zhruba 5-10 minut.
  7. Omáčku dochuťte šťávou z limetky nebo citronu a před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.

Servírujte s rýží nebo jako samostatné jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *