23. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objavte exotiku Thajska s naším receptem na krevety s kokosovým mlékem. Tato lahodná a aromatická specialita spojuje svěží chuť krevet s bohatou krémovostí kokosového mléka a harmonickým spojením tradičních thajských bylinek a koření. Ideální volba pro rychlou večeři plnou chutí, která zaujme každého milovníka asijské kuchyně. S naším krok za krokem návodem si snadno připravíte tento lahodný pokrm doma. Přineste kus Thajska do své kuchyně s tímto neodolatelným receptem!
Suroviny
- 400 g krevet, oloupaných a očištěných
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená
- 200 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička červené kari pasty
- Fazolek čenda nebo jiná zelenina podle chuti
- Freshe lime nebo citronová šťáva na dochucení
- Koriandr nebo jarní cibulka na ozdobu
- 1 lžíce oleje pro smažení
Postup
- Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezačnou mírně zlátnout.
- Přidejte červenou kari pastu a krátce osmažte, aby se uvolnily aromaty.
- Dále přidejte nakrájenou papriku a libovolnou další zeleninu, kterou plánujete použít. Restujte, dokud zelenina nezačne změkčovat.
- Následně přidejte krevety a smažte je zhruba 2-3 minuty, nebo dokud nezačnou měnit barvu na růžovou.
- Zalijte směs kokosovým mlékem, přidejte rybí omáčku a cukr a promíchejte.
- Nechejte vařit na středním plameni, dokud krevety nejsou úplně hotové a omáčka se trochu neredukuje, což trvá zhruba 5-10 minut.
- Omáčku dochuťte šťávou z limetky nebo citronu a před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.
Servírujte s rýží nebo jako samostatné jídlo.