26. 7. 2023
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Tahle lahodná thajská specialita kombinuje výrazné chutě s exotickými kořenícími a bylinkovými přísadami. V tomto receptu vám představíme, jak snadno připravit thajský kari s kuřecím masem. Vařte si doma s láskou thajskou kuchyni a udělejte si lahodnou exkurzi do orientálního světa.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 2 lžíce červeného kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 100 g hrášku
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a česnek nasekejte na jemné plátky
- Papriku a mrkev nakrájejte na tenké proužky
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli do doby, než zesklovatí
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova
- Přidejte červené kari koření a promíchejte
- Přidejte papriku, mrkev a hrášek a krátce orestujte
- Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr a promíchejte
- Varte curry asi 10 minut, nebo dokud se zelenina nezměkne
- Podávejte s rýží a ozdobte čerstvou koriandrem