12. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajská zeleninová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Thajská zeleninová polévka je osvěžující a chutná pokrm plný exotických chutí a vůní. Tato tradiční thajská specialita je plná čerstvých zelenin, jako jsou paprika, mrkev, hrášek a brokolice, vařených v bohatém vývaru s kokosovým mlékem a thajskými kořením. Tato lehká a zdravá polévka je vhodná pro vegany a vegetariány a je plná vitamínů a minerálů. Připravte si thajskou zeleninovou polévku doma a dejte svému jídelníčku exotickou chuť.

KLÍČOVÁ SLOVA: thajská zeleninová polévka, exotické jídlo, veganský recept, zdravá strava

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 střední cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 150 g hrášku
  • 100 g bambusových výhonků
  • 100 g houbek shiitake
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • šťáva z 1 limetky
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si osmažte na oleji nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku.
  2. Přidejte na tenké plátky nakrájenou papriku, mrkev, houbky shiitake, hrášek a bambusové výhonky.
  3. Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, přidejte rybí omáčku a nechte vařit asi 15 minut, dokud se zelenina neskřípe.
  4. Přidejte limetkovou šťávu a ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Podávejte s čerstvým koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *