26. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajská zeleninová kari
zdroj: Recepty 24/7

Thajská zeleninová kari je lahodný a exotický recept plný chuti a vůní. Tento tradiční thajský pokrm kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny s aromatičkými kořenitými omáčkami a kokosovým mlékem. Tato vegetariánská varianta nabízí bohaté zdroje vitamínů a minerálů, díky zelenině, jako jsou papriky, cukety, mrkev a brokolice. Kombinace kari pasty a dalších rostlinných přísad vytváří výraznou chuťovou paletu, která ohromí vaše chuťové buňky. S tímto receptem na thajskou zeleninovou kari si můžete snadno přinést kousek thajského ráje do svého jídelníčku.

Suroviny

  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 1 mrkev (nakrájená na plátky)
  • 1 paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 cuketa (nakrájená na plátky)
  • 100 g hrášku
  • 100 g bambusových výhonků (nakrájené na plátky)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte červenou kari pastu. Smažte 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  2. Přidejte česnek, cibuli a mrkev. Smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte papriku, cuketu, hrášek a bambusové výhonky. Smažte dalších 5 minut.
  4. Zamíchejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Vařte 10-15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  5. Podávejte s vařenou rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *