26. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajská zeleninová kari je lahodný a exotický recept plný chuti a vůní. Tento tradiční thajský pokrm kombinuje různé druhy čerstvé zeleniny s aromatičkými kořenitými omáčkami a kokosovým mlékem. Tato vegetariánská varianta nabízí bohaté zdroje vitamínů a minerálů, díky zelenině, jako jsou papriky, cukety, mrkev a brokolice. Kombinace kari pasty a dalších rostlinných přísad vytváří výraznou chuťovou paletu, která ohromí vaše chuťové buňky. S tímto receptem na thajskou zeleninovou kari si můžete snadno přinést kousek thajského ráje do svého jídelníčku.
Suroviny
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 1 mrkev (nakrájená na plátky)
- 1 paprika (nakrájená na plátky)
- 1 cuketa (nakrájená na plátky)
- 100 g hrášku
- 100 g bambusových výhonků (nakrájené na plátky)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte červenou kari pastu. Smažte 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte česnek, cibuli a mrkev. Smažte 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte papriku, cuketu, hrášek a bambusové výhonky. Smažte dalších 5 minut.
- Zamíchejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Vařte 10-15 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Podávejte s vařenou rýží nebo těstovinami.