1. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajská polévka Tom Kha Gai
zdroj: Recepty 24/7

Tom Kha Gai je pokrm pocházející z thajské kuchyně. Tato osvěžující thajská polévka je bohatá na exotické chutě a vůně, které okouzlí vaše chuťové pohárky. Hlavními ingrediencemi jsou maso, kokosové mléko, limetkové listy, galanga a čerstvé koření. Tomuto jídlu můžete dodat osobitý charakter přidáním rybí omáčky a limetkové šťávy. Tom Kha Gai je vhodná pro ty, kteří buď milují thajskou kuchyni, nebo si chtějí vyzkoušet něco nového a vzrušujícího.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 2-3 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna), nakrájené na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 100 g žampionů, na plátky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 2-3 plátky limetkového listu
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 malá cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stonky citronové trávy, rozdrcené
  • 1 červená chilli paprička, nasekaná (dle chuti)
  • Čerstvá koriandr, na ozdobu
  • Sůl, dle chuti

Postup

  1. Na pánvi si opečeme kuřecí maso, dokud není zlatavé.
  2. Do hrnce přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme nakrájenou cibulku, česnek, limetkový list, citronovou trávu a chilli. Mícháme a vaříme 5 minut.
  3. Přidáme opečené kuřecí maso, žampiony a papriku. Vaříme dalších 5 minut.
  4. Přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Dochutíme solí podle chuti.
  5. Pokud chceme, můžeme před podáváním odstranit limetkový list a citronovou trávu.
  6. Podáváme polévku ozdobenou čerstvými lístky koriandru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *