3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Thajská kuřecí polévka Tom Kha
zdroj: Recepty 24/7

‌Tom⁢ Kha je tradiční thajská kuřecí polévka, která je plná exotických chutí⁤ a vůní. Tato jednoduchá a ​zároveň lahodná polévka kombinuje ⁣kuřecí maso, kokosové ‍mléko‌ a ​thajské bylinky. Thajská kuřecí polévka Tom Kha ​je ideální volbou pro ty, kteří ⁢si rádi pochutnají na ‍exotických ⁤pokrmech. Kokosové ⁢mléko dodává ‌polévce jemnou⁣ a⁢ krémovou⁣ texturu, zatímco thajské bylinky jako citronová tráva a galangal dodávají​ jedinečnou chuť. Při vaření kuřecí polévky ⁢Tom Kha nemusíte⁢ být ​profesionálním šéfkuchařem. Stačí, když si pořídíte kvalitní suroviny a budete postupovat ​dle tohoto receptu. Vyzkoušejte thajskou kuřecí polévku Tom Kha ⁢a​ uvidíte, že ⁤vám zaručeně⁢ okoření váš jídelníček ‍a⁢ zároveň zpříjemní chladné večery.‍

Suroviny:

  • 400 ml ‍kokosového mléka
  • 500 ml kuřecího⁤ vývaru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 ⁤lžíce šťávy z limetky
  • 2 ⁣lžíce ​cukru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 kaffir limetkové listy
  • 2 kousky citronové trávy⁤ (nasekané)
  • 2 červené ⁣chilli papričky (nasekané)
  • 4 řapíky⁢ galangalu (nasekané)
  • 300 g kuřecích prsou (nakrájených na ‍tenké plátky)
  • 100⁣ g žampiónů⁤ (nasekaných)
  • 2 lžíce nasekaného koriandru

Postup:

  1. Do ⁣hrnce‌ nalijte kokosové mléko a vývar⁤ a‍ dejte je pomalu‌ vařit.
  2. Přidejte rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, česnek, kaffir limetkové ‌listy, citronovou trávu, chilli papričky ​a galangal.
  3. Nechejte vařit asi 10 minut, aby se všechny chutě spojily.
  4. Přidejte kuřecí plátky ⁣a žampióny a‌ vařte asi‌ 5 minut, nebo ​dokud není kuře uvařené.
  5. Servírujte‍ polévku posypanou nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *