8. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Thajská červená kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Thajská červená kari s kuřecím masem je lahodný a pikantní pokrm, který si získá srdce všech milovníků thajské kuchyně. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou autentického kari s kuřecím masem a rozmanitou směsí exotických koření a bylinek, jako je červená kari pasta, kokosové mléko, galangal, citronová tráva a limetkové listy. S tímto receptem si připravíte okouzlující kombinaci chutí, které se skvěle doplňují a vytvářejí zážitek pro vaše chuťové buňky. Překvapte rodinu nebo přátele tímto jedinečným thajským pokrmem plným vůní a exotiky.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 3 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 hrst bambusových výhonků (nakrájených na tenké plátky)
  • čerstvá koriandrová nať (nasekaná)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmažte ho ze všech stran do zlatožluté barvy.
  3. Přidejte červenou kari pastu a smažte ji spolu s masem asi 2 minuty.
  4. Přidejte papriku, mrkev a bambusové výhonky a smažte je spolu asi 3 minuty, dokud nezměknou.
  5. Zmírněte teplotu a přilijte kokosové mléko. Přidejte rybí omáčku, cukr, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte vařit asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
  6. Před podáváním posypte jídlo čerstvě nasekanou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *