31. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na těstoviny s rajskou omáčkou je ideální volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Chutný a jednoduchý, tento pokrm je plný čerstvých rajčat a aromatických bylin, které dodávají omáčce bohatou chuť. Těstoviny jsou dokonale uvařené al dente a slouží jako dokonalý doplněk k této lahodné omáčce. Připravte si toto jídlo pro své blízké a užijte si toskánskou atmosféru přímo u vás doma.
Suroviny
- 250 g těstovin
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř dle chuti
- parmezán nebo tvrdý sýr na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na drobno nasekaný česnek a krátce orestujeme.
- Přidáme rajčatový protlak, sušený bazalk a dochutíme solí a pepřem.
- Omáčku necháme pomalu vařit přibližně 15 minut, aby se spojily chutě.
- Mezitím si uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu do al dente.
- Uvařené těstoviny sceďeme a přidáme do omáčky. Dobře promícháme, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Servírujeme s nastrouhaným parmazánem nebo nastrouhaným tvrdým sýrem.