14. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny s pomodory a bazalkou jsou jednoduchý a chutný recept, který si zamiluje každý milovník italské kuchyně. Skvělá kombinace šťavnatých rajčat, aromatické bazalky a al dente uvařených těstovin vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, která vás potěší svou jednoduchostí a vynikajícím výsledkem. Připravit těstoviny s pomodory a bazalkou je snadné a rychlé, takže se můžete těšit na skvělý jídlo během několika minut. Vyzkoušejte tento oblíbený italský recept a dopřejte si chuťovou orgii plnou slunce a bylinek.
Suroviny
- 400 g těstovin
- 500 g čerstvých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- Čerstvá bazalka podle chuti
- Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájený česnek, dokud nezačne lehce hnědnout.
- Rajčata umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme je k osmaženému česneku a dusíme asi 10 minut, dokud se rajčata nerozpadnou.
- Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme těstoviny a vaříme podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente (tj. lehce tvrdší).
- Vodu s těstovinami scedíme a přidáme k rajčatům. Osolíme a opepříme podle chuti a přidáme nasekanou bazalku. Vše důkladně promícháme a podáváme ihned.