19. 2. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Těstoviny s omáčkou alla puttanesca
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo italské kuchyně s naším receptem na těstoviny s omáčkou alla puttanesca. Tato pikantní a aromatická omáčka, plná chutí ančoviček, kaparů, oliv a rajčat, promění vaši večeři v nezapomenutelný gastronomický zážitek. Připravte si tuto rychlou a jednoduchou večeři, která oslní jak vaše chuťové pohárky, tak vaše hosty. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to. Vyzkoušejte náš recept na těstoviny alla puttanesca a přeneste si kus Itálie až k vám domů!

Suroviny

  • 400 g spaghetti nebo jiného druhu těstovin
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 6 filetů ančoviček, nasekaných
  • 1 lžíce kaparů
  • 100 g černých oliv, bez pecek a nasekaných
  • 800 g konzervovaných nasekaných rajčat
  • 1/2 čajové lžičky chilli vloček (nebo podle chuti)
  • Olivační olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky pro ozdobu, např. petrželka nebo bazalka

Postup

  • V hrnci na mírném ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nasekaný česnek, chopte opatrně, aby se nespálil.
  • Po cca 30 vteřinách přidejte ančovičky a kapary a smažte, dokud se ančovičky neroztaví.
  • Přidejte nasekané olivy a chilli vločky, promíchejte a smažte 1-2 minuty.
  • Přidejte konzervovaná rajčata, promíchejte a nechte na mírném ohni vařit asi 10–15 minut, aby omáčka zhoustla a získala hloubku chutě. Ochutnejte a podle potřeby dochutěte solí a pepřem.
  • Mezitím uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
  • Uvařené těstoviny sceďte, ale nechte si trochu vody z vaření.
  • Přidejte těstoviny do omáčky, promíchejte a pokud je potřeba, přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka krémovější.
  • Podávejte ihned, posypané čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *