16. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Těstoviny amatriciana
zdroj: Recepty 24/7

⁢Těstoviny amatriciana⁢ – Klasický italský ‌recept ⁣s ‍pikantním‍ aroma. Těstoviny jsou smíchány ​s omáčkou​ z pancetty, ​cibule, ‌rajčat ⁣a chilli. Připravte si tento přímořský pokrm plný⁤ chuti a objevte‌ lahodnou kombinaci ‍slaniny a rajčat. ⁣Zaujměte své​ chuťové ⁢pohárky touto tradicionální italskou specialitou amatriciana.

Suroviny

  • 300 g těstovin (např. penne ⁢nebo ‍bucatini)
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 3 stroužky ​česneku
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 1 ​lžička sušeného červeného‌ pepře
  • 50 g ⁣sýra‍ Pecorino Romano (nebo jiného tvrdého sýra)
  • sůl a pepř ‌dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte na něm nakrájenou slaninu, dokud není křupavá. Vyjměte slaninu ‍z pánve a nechte‍ stát ‌na ubrousku, abyste odstranili přebytečný ⁣tuk.
  2. Do stejné⁣ pánve přidejte nakrájenou⁤ cibuli a na‌ středním ‌ohni opékejte, dokud se nezezlátne. ​Přidejte prolisovaný česnek⁢ a orestujte ho spolu s⁢ cibulí⁢ asi minutu, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte rajčatové pyré a sušený červený pepř. Vařte minutu, poté⁢ snižte oheň na ‍minimum ⁢a nechte omáčku probublávat⁣ asi 10-15 minut. Případně⁣ dochuťte solí ​a pepřem.
  4. Mezitím uvařte těstoviny v⁣ osolené vodě ‍podle návodu na obalu,⁤ dokud nejsou al dente. Poté je sceďte⁣ a přidejte do omáčky amatriciana. ​Dobře promíchejte, aby se těstoviny dobře pokryly omáčkou.
  5. Nakrájejte křupavou slaninu‌ na⁤ menší kousky a ‍přidejte ji zpět do těstovin.⁣ Zamíchejte.
  6. Servírujte těstoviny ‍amatriciana posypané nastrouhaným sýrem Pecorino ⁣Romano.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *