3. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Těstoviny alla carbonara s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Těstoviny alla carbonara s čerstvou bazalkou jsou ⁣dokonalým​ pokrmem pro milovníky italské kuchyně.⁣ Tato těstovinová specialita⁣ je známá svou krémovou omáčkou z‍ vaječných⁤ žloutků, sýra pecorino, slaniny a česneku. Přidání čerstvé ‍bazalky ⁣dodává jídlu svěží chuť a ‍vůni. Recept je jednoduchý‍ a rychlý na přípravu, takže‌ si můžete ​vychutnat skvělý oběd či‍ večeři během několika ⁢málo minut. Vyzkoušejte se ponořit do ‍chutí Itálie⁤ a připravte si těstoviny alla ‍carbonara s ⁤bazalkou ještě ​dnes!

Suroviny:

  • 250g ⁢těstovin⁣ (penne, spaghetti⁤ nebo⁤ jiné‌ dle vlastního výběru)
  • 200g pancetty nebo slaniny, nakrájené ⁣na kostičky
  • 2 ⁣stroužky česneku,​ nasekané
  • 3 žloutky
  • 50g ‌sýru pecorino nebo parmezánu,⁤ nastrouhaného
  • ¼ ​hrnku smetany ke ​šlehání
  • Čerstvá bazalka, nasekaná
  • Sůl a pepř‍ podle chuti

Postup:

  1. Osolte⁢ vodu ve⁢ velkém hrnci a přiveďte k varu.
  2. Přidejte‌ těstoviny‌ a vařte podle ⁣pokynů na obalu, dokud nejsou‍ al dente. Poté je sceďte a nechte stranou.
  3. Mezitím si⁤ rozehřejte pánev na středním ohni a smažte pancettu⁣ nebo⁢ slaninu,​ dokud není ​křupavá.
  4. Přidejte ⁣česnek a orestujte⁢ ho,‌ dokud nezačne vonět.
  5. V ⁣míse smíchejte žloutky, nastrouhaný sýr, smetanu, sůl ‍a pepř.
  6. Přidejte vařené ‍těstoviny‌ do‌ pánve se smaženou pancettou a ⁤česnekem a promíchejte.
  7. Vypněte sporák ⁤a ⁢přidejte směs⁢ žloutků,​ sýru a smetany. Dobře promíchejte,​ aby se těstoviny obalily omáčkou.
  8. Přidejte ⁣nasekanou ‌bazalku a ještě‌ krátce promíchejte.
  9. Servírujte okamžitě a ‍posypte dalším plátkem sýru ⁣a bazalkou ‍na ​ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *