9. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Těstovinový salát pesto genovese je lahodným jídlem, kterém
Suroviny
- 250 g těstovin
- 1 hrst bazalkových lístků
- 50 g parmezánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky černého pepře
- 100 g cherry rajčátek
Postup
- Na středně velkém hrnci vařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- V mezičasí si připravte pesto. V mixéru mixujte bazalkové lístky, parmezán, piniové oříšky, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká omáčka.
- Když jsou těstoviny uvařené, scedíme je a necháme je vychladnout.
- Do vychlazených těstovin přimícháme připravené pesto.
- Přidáme nakrájená cherry rajčátka a promícháme.
- Salát necháme odležet v chladničce alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě propojily.
- Servírujte jako přílohu nebo samostatné jídlo.