6. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se kouzlo japonské kuchyně přímo v pohodlí vaší kuchyně s receptem na lahodnou tempuru ze směsi mořských plodů. Vychutnejte si křupavost, chuť a jedinečný zážitek z jemně smažených plodů moře ve stylu tempura. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si tento lahodný pokrm, který vás okouzlí svou jednoduchostí a překvapivou chutí. Vyzkoušejte recept na tempuru z mořských plodů ještě dnes a užijte si skvělou japonskou kuchyni doma!

Suroviny

  • 250g mořských plodů (krevety, chobotnice, kalamáry)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek kukuřičné mouky
  • 1 šálek ledové vody
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte mořské plody a očistěte je.
  2. V misce smíchejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, sůl a pepř.
  3. Postupně přilévejte ledovou vodu a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Ponořte mořské plody do těsta a dejte smažit do rozpáleného oleje na pánvi, dokud nezezlátne.
  5. Hotové tempuru osušte na papírovém ubrousku a podávejte s omáčkou na dipping.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *