25. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se toto oblíbené japonské jídlo připravit i doma s naším receptem na tempuru s krevetami a zeleninou. Skvělá chuť a křupavá konzistence zaručena! S naším návodem na přípravu budete mít tempuru jako z restaurace. Podívejte se na recept hned teď!
Suroviny:
- 250g krevetek
- 1 menší cuketa
- 1 mrkev
- 100g hrášku
- 120g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml ledové vody
- olej na smažení
- sója omáčka na podávání
Postup:
- Oloupejte a nakrájejte cuketu a mrkev na tenké proužky.
- V misce smíchejte mouku, vejce a ledovou vodu a promíchejte dohladka těsta.
- Přidejte krevety, cuketu, mrkev a hrášek do těsta a dobřeobalte.
- Rozpalte olej v hlubokém hrnci na teplotu 180 °C.
- Vložte krevety a zeleninu do horkého oleje a smažte dozlatova.
- Vyndejte z oleje a nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Sójovou omáčkou podávejte teplé tempuru.