25. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevetek a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se toto oblíbené japonské jídlo připravit i doma s naším receptem na tempuru s krevetami a zeleninou. Skvělá chuť a křupavá konzistence zaručena! S naším návodem na přípravu budete mít tempuru jako z restaurace. Podívejte se na recept hned teď!

Suroviny:

  • 250g krevetek
  • 1 menší cuketa
  • 1 mrkev
  • 100g hrášku
  • 120g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml ledové vody
  • olej na smažení
  • sója omáčka na podávání

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cuketu a mrkev na tenké proužky.
  2. V misce smíchejte mouku, vejce a ledovou vodu a promíchejte dohladka těsta.
  3. Přidejte krevety, cuketu, mrkev a hrášek do těsta a dobřeobalte.
  4. Rozpalte olej v hlubokém hrnci na teplotu 180 °C.
  5. Vložte krevety a zeleninu do horkého oleje a smažte dozlatova.
  6. Vyndejte z oleje a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  7. Sójovou omáčkou podávejte teplé tempuru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *