10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevet s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tempuru z krevet s rýží, který vás okouzlí svou křupavou a chutnou kombinací mořských plodů a oblíbené asijské speciality. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si skvělý pokrm plný exotických chutí a vůní. S dovedně smaženými krevetami a miskou aromatické rýže si pochutnáte na nezapomenutelném jídle, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše smysly. Bon appétit!

Suroviny:

  • 200 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže k podávání

Postup:

  1. Oloupejte a vyčistěte krevety, odstraňte střevo.
  2. V míse smíchejte mouku, vejce, studenou vodu, sůl a pepř dohladka.
  3. Ponořte krevety do těsta a vložte do rozpáleného oleje.
  4. Smažte krevety do zlatova a vyndejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  5. Smažte zbývající krevety.
  6. Smažené krevety podávejte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *