10. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tempuru z krevet s rýží, který vás okouzlí svou křupavou a chutnou kombinací mořských plodů a oblíbené asijské speciality. Podívejte se na náš jednoduchý recept a připravte si skvělý pokrm plný exotických chutí a vůní. S dovedně smaženými krevetami a miskou aromatické rýže si pochutnáte na nezapomenutelném jídle, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše smysly. Bon appétit!
Suroviny:
- 200 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže k podávání
Postup:
- Oloupejte a vyčistěte krevety, odstraňte střevo.
- V míse smíchejte mouku, vejce, studenou vodu, sůl a pepř dohladka.
- Ponořte krevety do těsta a vložte do rozpáleného oleje.
- Smažte krevety do zlatova a vyndejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Smažte zbývající krevety.
- Smažené krevety podávejte s vařenou rýží.