17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevet s ryží.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná tempura z krevet na posteli lahodné rýže. Vyzkoušejte náš recept na tradiční japonské pokrm plný chuti a křupavosti. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodnou večeři, která potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 300 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • sójová omáčka
  • olej na smažení
  • vařená rýže

Postup

  1. Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
  2. Smíchejte ve vejci a vodě ve větší míse, pak postupně přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Dýchněte krevety do těsta a smažte je ve velké pánvi s rozpáleným olejem do zlatova.
  4. Hotové krevety sceďte na papírových ubrusu a posluhujte s vařenou rýží a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *