17. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutná tempura z krevet na posteli lahodné rýže. Vyzkoušejte náš recept na tradiční japonské pokrm plný chuti a křupavosti. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodnou večeři, která potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 300 g krevet
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sójová omáčka
- olej na smažení
- vařená rýže
Postup
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
- Smíchejte ve vejci a vodě ve větší míse, pak postupně přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Dýchněte krevety do těsta a smažte je ve velké pánvi s rozpáleným olejem do zlatova.
- Hotové krevety sceďte na papírových ubrusu a posluhujte s vařenou rýží a sojovou omáčkou.