13. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z krevet.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodnou tempuru z krevet, která si získá srdce každého milovníka mořského jídla. Krevety jsou obaleny v křehké a křupavé směsi a smaženy do zlatavého zbarvení. Skvělá chuť a jednoduchá příprava udělají z tohoto pokrmu skvělou volbu pro vaši další večeři.

Suroviny

  • 200 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • sójová omáčka
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevety a vyčistěte je.
  2. V misce smíchejte mouku s vejcem a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  3. Ponořte krevety do těsta a opatrně je vložte do horkého oleje na smažení.
  4. Smažte krevety dozlatova a vyndejte je na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  5. Podávejte s dobrým plátkem citronu a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *