24. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na křupavou tempuru namočenou v bohatém kuřecím vývaru. Tato japonská pochoutka je dokonalou kombinací chuti a konzistence, která potěší vaše chuťové buňky. S námi si snadno připravíte skvělý oběd nebo večeři plnou exotických vlivů. Sledujte náš recept a připravte si tempuru v kuřecím vývaru jako profesionál!
Suroviny
- 250 g kuřecího masa
- 100 g hrášku
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 šalotky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte vývar. Do hrnce dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli a šalotky a zalijte 1 litrem vody. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vařte asi 30 minut.
- Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a očištěný hrášek dejte do misky.
- V hrnci s vývarem přidejte kuřecí maso a vařte asi 10 minut, dokud maso není hotové.
- Poté přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku a olej a nechte provařit ještě 2 minuty.
- Hotové podávejte s rýží nebo nudlemi.