24. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura v kuřecím vývaru
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na křupavou tempuru namočenou v bohatém kuřecím vývaru. Tato japonská pochoutka je dokonalou kombinací chuti a konzistence, která potěší vaše chuťové buňky. S námi si snadno připravíte skvělý oběd nebo večeři plnou exotických vlivů. Sledujte náš recept a připravte si tempuru v kuřecím vývaru jako profesionál!

Suroviny

  • 250 g kuřecího masa
  • 100 g hrášku
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 šalotky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte vývar. Do hrnce dejte nastrouhanou mrkev, nakrájenou cibuli a šalotky a zalijte 1 litrem vody. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vařte asi 30 minut.
  2. Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a očištěný hrášek dejte do misky.
  3. V hrnci s vývarem přidejte kuřecí maso a vařte asi 10 minut, dokud maso není hotové.
  4. Poté přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut.
  5. Přidejte sójovou omáčku a olej a nechte provařit ještě 2 minuty.
  6. Hotové podávejte s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *