21. 3. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Začněte svůj den lahodným pokrmem tempura ryby a zeleniny. Tento tradiční japonský recept vás okouzlí svou chutí a křupavostí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si skvělou kombinaci mořských ryb a čerstvé zeleniny ve slavnostním obalovém těstíčku. Užijte si exotickou chuť tempury přímo z vaší domácí kuchyně!
Suroviny:
- 250g rybího masa (např. treska)
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 100g hrášku
- 1 cibule
- 120g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml vody
- sójová omáčka, zázvor a česnek na dochucení
Postup:
- Nejprve si připravíme tempurovou omáčku smícháním sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a strouhaného česneku.
- Rybí maso, mrkev, cuketu a cibuli nakrájíme na nudličky.
- V misce smícháme hladkou mouku, vejce a vodu a promícháme na hladké těsto.
- Poté namočíme kousky ryby a zeleniny do těsta a smažíme ve vařícím oleji dozlatova.
- Hotové tempury podáváme s tempurovou omáčkou.