11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na tempuru plody moře, oblíbenou japonskou pochoutku. Křupavé a lahodné mořské plody obalované v lehkém těstíčku, které se rychle osmaží v horkém oleji. Skvělá a snadná alternativa klasickému smažení. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodnou chuť tempury!
Suroviny
- 300g krevet
- 300g rybích filetů (např. treska)
- 1 vajíčko
- 200g hladké mouky
- 250ml studené vody
- Sójová omáčka na ponoření
- Rýžový ocet na dochucení
- Vegetariánská verze: tofu, batáty, cuketu
Postup
- Nejprve si připravíme těsto: smícháme hlajkou mouku, vejce a studenou vodu. Šleháme dohladka, aby nevznikal hrudky.
- Krevety a rybí filety očistíme a osušíme papírovým utěrkou.
- Potrháme je do menších kusů, aby byly snadno obalovatelné v těstíčku.
- Pokud používáme zeleninu, tak ji nakrájíme na menší plátky nebo kousky.
- V hlubokém hrnci rozehřejeme olej na 180 °C.
- Krevety, rybu a zeleninu namočíme do těsta a opatrně vložíme do horkého oleje.
- Smažíme dozlatova asi 3-4 minuty na každé straně.
- Hotové tempury vyjmeme a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Podáváme s ponořením do sójové omáčky s trochou ryžového octa.