3. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura kuřecí kousky s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte jedinečný recept na lahodné tempurové kuřecí kousky s rýží! Tato chuťová exploze vám okoření vaši kuchyni a zaručeně vás dostane. Nechte se okouzlit křupavým obalem a šťavnatým masem, které se skvěle doplňuje s jemnou rýží. Navíc je příprava snadná, takže si můžete užít delikátní pokrm kdykoliv. Zkuste tento recept ještě dnes a buďte připraveni na pochoutku!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Nejprve si připravte tempuru těsto. Vejce rozšlehejte ve větší míse, přidejte mouku a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  3. V hrnci ohřejte olej na střední teplotu.
  4. Potom namočte kousky kuřecího masa do tempura těsta a vložte je opatrně do rozpáleného oleje.
  5. Smažte kousky masa do zlatova, asi 4-5 minut.
  6. Vyjměte kousky tempury kuřecího masa a nechejte je okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
  7. Podávejte s vařenou rýží a případně omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *