3. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte jedinečný recept na lahodné tempurové kuřecí kousky s rýží! Tato chuťová exploze vám okoření vaši kuchyni a zaručeně vás dostane. Nechte se okouzlit křupavým obalem a šťavnatým masem, které se skvěle doplňuje s jemnou rýží. Navíc je příprava snadná, takže si můžete užít delikátní pokrm kdykoliv. Zkuste tento recept ještě dnes a buďte připraveni na pochoutku!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Nejprve si připravte tempuru těsto. Vejce rozšlehejte ve větší míse, přidejte mouku a postupně přilijte studenou vodu, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- V hrnci ohřejte olej na střední teplotu.
- Potom namočte kousky kuřecího masa do tempura těsta a vložte je opatrně do rozpáleného oleje.
- Smažte kousky masa do zlatova, asi 4-5 minut.
- Vyjměte kousky tempury kuřecího masa a nechejte je okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Podávejte s vařenou rýží a případně omáčkou podle chuti.