10. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
![Tempura: Křupavé smažené mořské plody](https://www.recepty247.cz/wp-content/uploads/2025/02/34615-tempura-krupave-smazene-morske-plody.jpg)
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodnou tempuru s křupavými smaženými mořskými plody. Náš recept vám ukáže, jak připravit tyto lahodné pokrmy doma jako profesionál. Rozkoš pro vaše chuťové buňky!
Suroviny:
- 250g mořských plodů (krevety, calamari, chobotnice)
- 100g kukuřičné mouky
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- Sójová omáčka
- Sladkokyselý zázvor
- Rýžový ocet
Postup:
- Naťahej mořské plody a očisti je pod tekoucí vodou.
- Připrav si omáčku smícháním sójové omáčky, sladkokyselého zázvoru a rýžového octa.
- V misce smíchej obě druhy mouky a vytvoř hladkou směs.
- Přidej vejce a postupně přilévej vodu, dokud nedosáhneš konzistence podobné palačinkovému těstu.
- Rozpal olej v pánvi na střední teplotu.
- Ponoř mořské plody do tempurové směsi a opatrně je vlož do horkého oleje. Smaž je dozlatova.
- Vyndej křupavé tempuru z oleje a nech ji okapat na kuchyňském papíru.
- Smažené mořské plody podávej s připravenou omáčkou a japonskou ředkví.