10. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura: Křupavé smažené mořské plody
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodnou tempuru s křupavými smaženými mořskými plody. Náš recept vám ukáže, jak připravit tyto lahodné pokrmy doma jako profesionál. Rozkoš pro vaše chuťové buňky!

Suroviny:

  • 250g mořských plodů (krevety, calamari, chobotnice)
  • 100g kukuřičné mouky
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • Sójová omáčka
  • Sladkokyselý zázvor
  • Rýžový ocet

Postup:

  1. Naťahej mořské plody a očisti je pod tekoucí vodou.
  2. Připrav si omáčku smícháním sójové omáčky, sladkokyselého zázvoru a rýžového octa.
  3. V misce smíchej obě druhy mouky a vytvoř hladkou směs.
  4. Přidej vejce a postupně přilévej vodu, dokud nedosáhneš konzistence podobné palačinkovému těstu.
  5. Rozpal olej v pánvi na střední teplotu.
  6. Ponoř mořské plody do tempurové směsi a opatrně je vlož do horkého oleje. Smaž je dozlatova.
  7. Vyndej křupavé tempuru z oleje a nech ji okapat na kuchyňském papíru.
  8. Smažené mořské plody podávej s připravenou omáčkou a japonskou ředkví.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *