10. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevety s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné tempuru krevety s rýží. Tato japonská specialita zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Stačí si připravit křupavý těsto, obalit v něm krevety a smažit je do zlatova. Podávejte s lahodnou rýží a omáčkou na bázi sójového másla. Skvělá kombinace chutí a textur, kterou si zamilujete! Nenechte si ujít tento skvělý recept na tempuru krevety s rýží.

Suroviny:

  • 400g krevet
  • 150g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • 1 špetka soli
  • Rýže podle potřeby
  • Sojová omáčka

Postup:

  1. Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
  2. Připravte těsto: ve vhodné míse smíchejte hladkou mouku, vejce, studenou vodu a sůl. Mělo by vzniknout řídké těsto bez hrudek.
  3. Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
  4. Krevety namočte do těsta a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova.
  5. Podávejte krevety s rýží a sojovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *