10. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné tempuru krevety s rýží. Tato japonská specialita zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Stačí si připravit křupavý těsto, obalit v něm krevety a smažit je do zlatova. Podávejte s lahodnou rýží a omáčkou na bázi sójového másla. Skvělá kombinace chutí a textur, kterou si zamilujete! Nenechte si ujít tento skvělý recept na tempuru krevety s rýží.
Suroviny:
- 400g krevet
- 150g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- 1 špetka soli
- Rýže podle potřeby
- Sojová omáčka
Postup:
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
- Připravte těsto: ve vhodné míse smíchejte hladkou mouku, vejce, studenou vodu a sůl. Mělo by vzniknout řídké těsto bez hrudek.
- Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
- Krevety namočte do těsta a smažte je na rozpáleném oleji dozlatova.
- Podávejte krevety s rýží a sojovou omáčkou.