1. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevety s omáčkou tentsuyu
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný japonský pokrm s tempura krevetami a omáčkou tentsuyu. Tento recept vás překvapí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotický gastronomický zážitek doma.

Suroviny

  • 300g krevet
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1/4 šálku dashi (japonský vývar)
  • 2 lžíce mirin (japonské rýžové víno)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička sušeného katsuobushi (sušené rybí vločky)

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smíchejte sójovou omáčku, dashi, mirin a cukr ve hrnci a vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte katsuobushi, nechte omáčku vychladnout a sceďte ji.
  2. Oloupejte krevety a zbavte je střeva. V míse smíchejte mouku, vejce, studenou vodu, sůl a pepř a vytvořte hladké těsto.
  3. Ohřejte olej na smažení na 180°C.
  4. Krevety namočte do těsta a vložte do horkého oleje. Smažte je, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
  5. Hotové tempura krevety servírujte s omáčkou tentsuyu a japonskou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *