1. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný japonský pokrm s tempura krevetami a omáčkou tentsuyu. Tento recept vás překvapí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si exotický gastronomický zážitek doma.
Suroviny
- 300g krevet
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 1/4 šálku dashi (japonský vývar)
- 2 lžíce mirin (japonské rýžové víno)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička sušeného katsuobushi (sušené rybí vločky)
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Smíchejte sójovou omáčku, dashi, mirin a cukr ve hrnci a vařte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte katsuobushi, nechte omáčku vychladnout a sceďte ji.
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva. V míse smíchejte mouku, vejce, studenou vodu, sůl a pepř a vytvořte hladké těsto.
- Ohřejte olej na smažení na 180°C.
- Krevety namočte do těsta a vložte do horkého oleje. Smažte je, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
- Hotové tempura krevety servírujte s omáčkou tentsuyu a japonskou rýží.