Užijte si lahodné tempuru krevety s osvěžující omáčkou ponzu doma! Tento japonský pokrm je jednoduchý k přípravě a bude skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. S křupavou a chutnou kůrkou tempury a sladko-kyselou omáčkou ponzu se určitě budete chtít vrátit k tomuto receptu znovu a znovu. Zkuste ho hned!

Suroviny

  • 16 krevet velikosti 16/20, oloupané a vyčištěné (s ocasem)
  • 85g hladké mouky
  • 1 vejce, oddělené bílek a žloutek
  • 120ml ledové vody
  • Sójová omáčka
  • Rýžový ocet
  • Cukr
  • Čerstvý zázvor a jarní cibulka na ozdobu (náhradní pokrm)

Postup

  1. Smíchejte hladkou mouku, žloutek a ledovou vodu dohladka.
  2. Do směsi vmíchejte bílek.
  3. Omáčku ponzu si připravte smícháním sójové omáčky, rýžového octa a cukru podle chuti.
  4. Ohřejte olej na smažení na 180°C.
  5. Krevety namočte do těsta a dejte smažit do horkého oleje, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé (asi 2-3 minuty).
  6. Odložte na papírový ručník, aby se odsál přebytečný olej.
  7. Podávejte s omáčkou ponzu a ozdobte čerstvým zázvorem a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *