Užijte si lahodné tempuru krevety s osvěžující omáčkou ponzu doma! Tento japonský pokrm je jednoduchý k přípravě a bude skvělou volbou pro milovníky mořských plodů. S křupavou a chutnou kůrkou tempury a sladko-kyselou omáčkou ponzu se určitě budete chtít vrátit k tomuto receptu znovu a znovu. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 16 krevet velikosti 16/20, oloupané a vyčištěné (s ocasem)
- 85g hladké mouky
- 1 vejce, oddělené bílek a žloutek
- 120ml ledové vody
- Sójová omáčka
- Rýžový ocet
- Cukr
- Čerstvý zázvor a jarní cibulka na ozdobu (náhradní pokrm)
Postup
- Smíchejte hladkou mouku, žloutek a ledovou vodu dohladka.
- Do směsi vmíchejte bílek.
- Omáčku ponzu si připravte smícháním sójové omáčky, rýžového octa a cukru podle chuti.
- Ohřejte olej na smažení na 180°C.
- Krevety namočte do těsta a dejte smažit do horkého oleje, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé (asi 2-3 minuty).
- Odložte na papírový ručník, aby se odsál přebytečný olej.
- Podávejte s omáčkou ponzu a ozdobte čerstvým zázvorem a jarní cibulkou.