19. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevety s omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vychutnat lahodné tempuru krevety s omáčkou? Podívejte se na náš jednoduchý recept, který vám ukáže, jak snadno připravit tyto křehké a chutné kousky mořských plodů s lahodnou omáčkou. Buďte jako profesionální kuchař a připravte si tuto japonskou specialitu doma!

Suroviny

  • 16 krevet
  • 120g hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 200ml studené vody
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
  2. Připravte těstíčko smícháním mouky, vajíčka, vody a soli. Směs by měla být trochu hrubší.
  3. Ohřejte olej v hlubokém hrnci.
  4. Ponořte každou krevetu do těsta a vsuňte do vařícího oleje. Smažte do zlatova.
  5. Vytáhněte krevety a nechte je okapat na papírové utěrce.
  6. Podávejte s omáčkou podle chuti. Typicky se používá sójová omáčka míchaná s wasabi pastou nebo hořčicí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *