19. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat lahodné tempuru krevety s omáčkou? Podívejte se na náš jednoduchý recept, který vám ukáže, jak snadno připravit tyto křehké a chutné kousky mořských plodů s lahodnou omáčkou. Buďte jako profesionální kuchař a připravte si tuto japonskou specialitu doma!
Suroviny
- 16 krevet
- 120g hladké mouky
- 1 vajíčko
- 200ml studené vody
- 1 lžička soli
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
- Připravte těstíčko smícháním mouky, vajíčka, vody a soli. Směs by měla být trochu hrubší.
- Ohřejte olej v hlubokém hrnci.
- Ponořte každou krevetu do těsta a vsuňte do vařícího oleje. Smažte do zlatova.
- Vytáhněte krevety a nechte je okapat na papírové utěrce.
- Podávejte s omáčkou podle chuti. Typicky se používá sójová omáčka míchaná s wasabi pastou nebo hořčicí.