28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný japonský pokrm doma s receptem na tempuru krevetek s rýží. Křupavá a chutná smažená krevetka podávaná s jemnou rýží je skvělou kombinací pro milovníky mořských plodů. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodné jídlo jako v restauraci.
Suroviny
- 200 g krevetek
- 100 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml studené vody
- sojová omáčka
- olej na smažení
- vařená rýže
Postup
- Oloupeme krevetky a zbavíme je tráv až na konec ocasu, necháme je odkapat.
- Smícháme ve velké míse mouku, vejce a studenou vodu a dobře promícháme, aby nebyly hrudky.
- Předehřejeme olej v hlubokém hrnci nebo fritéze na 180 stupňů C.
- Krevetky namáčíme do těsta a opatrně je vložíme do horkého oleje.
- Smažíme krevetky asi 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Vyrobené tempuře krevetky vyndáme z oleje a necháme je odkapat na papírovém ubrousku.
- Suroviny podáváme s vařenou rýží a dochutíme sojovou omáčkou podle chuti.