28. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevetky s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodný japonský pokrm doma s receptem na tempuru krevetek s rýží. Křupavá a chutná smažená krevetka podávaná s jemnou rýží je skvělou kombinací pro milovníky mořských plodů. Sledujte jednoduché kroky a připravte si lahodné jídlo jako v restauraci.

Suroviny

  • 200 g krevetek
  • 100 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml studené vody
  • sojová omáčka
  • olej na smažení
  • vařená rýže

Postup

  1. Oloupeme krevetky a zbavíme je tráv až na konec ocasu, necháme je odkapat.
  2. Smícháme ve velké míse mouku, vejce a studenou vodu a dobře promícháme, aby nebyly hrudky.
  3. Předehřejeme olej v hlubokém hrnci nebo fritéze na 180 stupňů C.
  4. Krevetky namáčíme do těsta a opatrně je vložíme do horkého oleje.
  5. Smažíme krevetky asi 2-3 minuty nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  6. Vyrobené tempuře krevetky vyndáme z oleje a necháme je odkapat na papírovém ubrousku.
  7. Suroviny podáváme s vařenou rýží a dochutíme sojovou omáčkou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *