14. 2. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Chutné krevetky zabaleny v křupavém tempurovém těstíčku a podávané s lahodnou omáčkou tentoya. Skvělá kombinace tepla a lehké křupavosti, která okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na tempuru krevetek s omáčkou tentoya a připravte si lahodné japonské jídlo doma!
Suroviny
- 250g krevetek
- 100g hladké mouky
- 1 vajíčko
- 150ml ledové vody
- Sójová omáčka
- Rýžový ocet
- Cukr
- Sýrová omáčka
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sojovou omáčku, rýžový ocet a cukr podle chuti a zahřejeme na plotně, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.
- V mise smícháme hladkou mouku, vajíčko a ledovou vodu, dokud není směs hladká a bez hrudek.
- Krevetky očistíme a osušíme. Potom je namáčíme do tempurové směsi.
- Na rozpálené pánvi s vysokými stranami rozpálíme olej a krevetky smažíme dozlatova. Následně je necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Smažené krevetky podáváme s omáčkou tentoya a skvěle chutnají i s rýží nebo zeleninou.