14. 2. 2025
Autor: Petr Kolář
Tempura krevetky s omáčkou tentoya
zdroj: Recepty 24/7

Chutné krevetky zabaleny v křupavém tempurovém těstíčku a podávané s lahodnou omáčkou tentoya. Skvělá kombinace tepla a lehké křupavosti, která okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte recept na tempuru krevetek s omáčkou tentoya a připravte si lahodné japonské jídlo doma!

Suroviny

  • 250g krevetek
  • 100g hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 150ml ledové vody
  • Sójová omáčka
  • Rýžový ocet
  • Cukr
  • Sýrová omáčka

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sojovou omáčku, rýžový ocet a cukr podle chuti a zahřejeme na plotně, dokud se cukr nerozpustí. Necháme vychladnout.
  2. V mise smícháme hladkou mouku, vajíčko a ledovou vodu, dokud není směs hladká a bez hrudek.
  3. Krevetky očistíme a osušíme. Potom je namáčíme do tempurové směsi.
  4. Na rozpálené pánvi s vysokými stranami rozpálíme olej a krevetky smažíme dozlatova. Následně je necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Smažené krevetky podáváme s omáčkou tentoya a skvěle chutnají i s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *