17. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevet v miso omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodný tempura krevet v miso omáčce, tradiční japonské pokrmu plné chuti a exotiky. S tímto receptem si připravíte dokonalou kombinaci křupavých krevet a omáčky s hlubokou, bohatou chutí. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si jedinečný zážitek z japonské kuchyně.

Suroviny

  • 250g krevet
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 150ml vody
  • 1 lžička soli
  • olej na smažení
  • 100ml miso pasty
  • 50ml sójové omáčky
  • 50ml rýžového octa
  • 50g cukru

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme miso pastu, sójovou omáčku, rýžový ocet a cukr v menším hrnci a vaříme při nízké teplotě asi 5 minut. Omáčku necháme vychladnout.
  2. Oloupejte krevety a odstraňte jim tráv, ale ocas si nechte na krevetách. Krevety nakrájejte po délce na poloviny.
  3. V misce smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vznikne vám hladké těsto na tempuru.
  4. Přiveďte olej k vysoké teplotě. Krevety ponořte do těsta, aby byly celé pokryté a dejte smažit do horkého oleje, dokud těsto nezezlátne (asi 2-3 minuty).
  5. Hotové krevety osušte na papírové utěrce a podávejte s miso omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *