17. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodný tempura krevet v miso omáčce, tradiční japonské pokrmu plné chuti a exotiky. S tímto receptem si připravíte dokonalou kombinaci křupavých krevet a omáčky s hlubokou, bohatou chutí. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tento lahodný pokrm doma a užijte si jedinečný zážitek z japonské kuchyně.
Suroviny
- 250g krevet
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 150ml vody
- 1 lžička soli
- olej na smažení
- 100ml miso pasty
- 50ml sójové omáčky
- 50ml rýžového octa
- 50g cukru
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme miso pastu, sójovou omáčku, rýžový ocet a cukr v menším hrnci a vaříme při nízké teplotě asi 5 minut. Omáčku necháme vychladnout.
- Oloupejte krevety a odstraňte jim tráv, ale ocas si nechte na krevetách. Krevety nakrájejte po délce na poloviny.
- V misce smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vznikne vám hladké těsto na tempuru.
- Přiveďte olej k vysoké teplotě. Krevety ponořte do těsta, aby byly celé pokryté a dejte smažit do horkého oleje, dokud těsto nezezlátne (asi 2-3 minuty).
- Hotové krevety osušte na papírové utěrce a podávejte s miso omáčkou.