12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura krevet s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste naše lahodné recept na tempuru krevet s rýží a připravte si exotickou pochoutku přímo z domova. Smažené krevety v lehkém těstíčku a dochucené rýží vám rozhodně zvednou náladu. Zaručeně budete chtít ochutnat tento pokrm znovu a znovu! Zjistěte, jak snadno si tento japonský pokrm připravit a užijte si delikátní chuť tempury doma.

Suroviny:

  • 300g krevet
  • 100g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml studené vody
  • Soľ a korenie
  • Rýža na prílohu
  • Rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

  1. Olúpte krevety a odstráňte črevá.
  2. V miske zmiešajte hladkú múku, vajce a studenú vodu do hladkej cesto podobnej konzistencie.
  3. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  4. Krevety ponorte do cesta a osušte ich na papierovom obrúsku.
  5. Rastlinný olej zohrejte vo väčšom hrnci na 180 stupňov.
  6. Krevety vypražte vo vyhriatom oleji, kým nebudú zlatisto hnedé a krásne chrumkavé (asi 2-3 minúty).
  7. Na tanieri servírujte vyprážané krevety s rýžou ako prílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *