12. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste naše lahodné recept na tempuru krevet s rýží a připravte si exotickou pochoutku přímo z domova. Smažené krevety v lehkém těstíčku a dochucené rýží vám rozhodně zvednou náladu. Zaručeně budete chtít ochutnat tento pokrm znovu a znovu! Zjistěte, jak snadno si tento japonský pokrm připravit a užijte si delikátní chuť tempury doma.
Suroviny:
- 300g krevet
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- 200ml studené vody
- Soľ a korenie
- Rýža na prílohu
- Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
- Olúpte krevety a odstráňte črevá.
- V miske zmiešajte hladkú múku, vajce a studenú vodu do hladkej cesto podobnej konzistencie.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Krevety ponorte do cesta a osušte ich na papierovom obrúsku.
- Rastlinný olej zohrejte vo väčšom hrnci na 180 stupňov.
- Krevety vypražte vo vyhriatom oleji, kým nebudú zlatisto hnedé a krásne chrumkavé (asi 2-3 minúty).
- Na tanieri servírujte vyprážané krevety s rýžou ako prílohou.