5. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tempura krevet je jemné a chutné jídlo, které vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou kombinací sladkého masa krevet a křehkého těsta. Tento japonský recept je jednoduchý k přípravě a můžete si jej užít jako hlavní chod nebo jako předkrm. Vyberte si nejčerstvější krevety, namočte je do lehkého těsta a osmažte v teplém oleji. Doplněním omáčkou tempura a podáváním s jasmínovou rýží získáte dokonalou kombinaci chutí, kterou oceníte jak sami, tak své hosty.
Suroviny
- 400 g krevet
- 120 g mouky
- 1 vejce
- 200 ml ledové vody
- 1 l oleje na smažení
- Sojová omáčka na dochucení
- Okurky na ozdobu
Postup
- Oloupejte a vyčistěte krevety.
- Smíchejte mouku a vejce ve velké míse.
- Přidejte postupně ledovou vodu a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto.
- Ohřejte olej v hlubokém hrnci nebo fritovacím hrnci na teplotu přibližně 180 °C.
- Ponořte každou krevetu do těsta a opatrně ji vložte do horkého oleje.
- Smažte krevety ve vedlejších dávkách po dobu přibližně 2-3 minut, dokud nejsou zlatohnědé a křupavé.
- Vyjměte krevety z oleje a nechte je okapat na kuchyňském papíru.
- Servírujte s sojovou omáčkou a ozdobte plátky okurek.