17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naše recept na tempuru bramborových hranolků vám ukáže, jak snadno si připravit oblíbenou japonskou pochoutku doma. Křehké a lahodné hranolky zabalíme do lehké a chutné tempury, která je skvělou alternativou k klasickému smažení. Sledujte náš recept a ochutnejte jedinečnou kombinaci chutí!
Suroviny
- 2 velké brambory
- 1 šálek hladké mouky
- 1 šálek ledové vody
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
- V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a olej, dokud nevytvoříte hladké těsto.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Vložte bramborové hranolky do těsta a obalte je z každé strany.
- Na rozpálené pánvi smažte tempuru bramborové hranolky do zlatova.
- Hotové bramborové hranolky osušte na papírové utěrce a podávejte ihned.