17. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura bramborové hranolky
zdroj: Recepty 24/7

Naše recept na tempuru bramborových hranolků vám ukáže, jak snadno si připravit oblíbenou japonskou pochoutku doma. Křehké a lahodné hranolky zabalíme do lehké a chutné tempury, která je skvělou alternativou k klasickému smažení. Sledujte náš recept a ochutnejte jedinečnou kombinaci chutí!

Suroviny

  • 2 velké brambory
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek ledové vody
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké hranolky.
  2. V misce smíchejte mouku, ledovou vodu a olej, dokud nevytvoříte hladké těsto.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Vložte bramborové hranolky do těsta a obalte je z každé strany.
  5. Na rozpálené pánvi smažte tempuru bramborové hranolky do zlatova.
  6. Hotové bramborové hranolky osušte na papírové utěrce a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *