20. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na tradiční japonské jídlo Tempura vás nezklame! Užijte si lahodný zážitek při konzumaci křupavých a chutných kousků tempury. Naše receptura vás provede krok za krokem, abyste připravili perfektně lehkou a chutnou nasládlou těstíčku, které obaluje čerstvé a kvalitní mořské plody nebo zeleninu. S naším receptem na Tempuru se stane vaření zábavou a jídlo si užijí jak dospělí, tak i děti. Překvapte své blízké skvělým jídlem, které si oblíbíte a vrátíte se k němu stále znovu!
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 200 ml studené vody
- 250 g zeleniny (např. cuketa, cibule, paprika, batáty)
- 250 g mořských plodů (např. krevety, kalmar, krabí tyčinky)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mouku se studenou vodou, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
- Nařežte zeleninu a mořské plody na menší kousky dle vašeho přání.
- Do hrnce nebo hlubokého hrnce nalijte olej a zahřívejte na střední teplotu.
- Omáčejte kousky zeleniny a mořských plodů ve těstě a vkládejte je opatrně do rozpáleného oleje. Udělejte to postupně a nepřeplňujte hrnec.
- Smažte tempuru, dokud neroste zlatě hnědá a křupavá. Diapolovali byste tímto smažením nejvýše 3-4 kousky najednou, aby se nepřekrývali navzájem a aby se zachovala křupavost.
- Vychutnejte si tempuru ještě teplou s omáčkou na dip a případně servejte s rýží nebo jinou přílohou dle vaší chuti.