31. 10. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí vývar s bylinkami: Užijte si lahodný a výživný telecí vývar s bohatou a aromatickou směsí čerstvých bylinek. Tento tradiční český recept je plný chuti a zdravých látek, které posílí vaše tělo. Připravte si ho snadno a rychle s naším jednoduchým návodem a ochutnejte výsledek, který vás ohromí.
Suroviny
- 500 g telecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 6-8 snítek čerstvých bylinek (např. petržel, tymián, rozmarýn)
- 1 l vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Telecí masa omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli očistěte a nakrájejte na hrubé kousky.
- Mrkev, petrželový kořen a celer omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Do hrnce vlijte vodu a přiveďte k varu.
- Přidejte telecí maso, cibuli, mrkev, petrželový kořen a celer.
- Přidejte čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn) a osolte a opepřete podle chuti.
- Vše vařte přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Vývar s bylinkami nechte vychladnout a pak sceděte přes sítko.
- Hotový telecí vývar můžete použít pro přípravu dalších pokrmů.