28. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí tatarák s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí tatarák s bylinkovou omáčkou ‍je lahodný​ recept, ⁢který‌ určitě zaujme⁢ všechny milovníky tataráku. Kombinace čerstvého telecího masa nakrájeného na tenké plátky, jemných‍ bylinek‌ a aromatické omáčky způsobí explozi chutí ve vaší ústech.​ Připravit tento⁤ pokrm je velmi snadné a během chvilky ho můžete mít na svém talíři. Vyzkoušejte náš ​recept na telecí tatarák s bylinkovou omáčkou ⁣a okuste neskutečnou chuť tohoto jídla.

Suroviny

  • 300g telecího masa
  • 1 středně velká cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 2 lžičky hořčice
  • 2⁢ lžičky kaparů
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 lžíce olivového oleje

Bylinková omáčka

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky nasekané petrželky
  • 2⁣ lžičky nasekané pažitky
  • 2 lžičky nasekané kopr
  • šťáva z ½ citronu
  • 1 stroužek⁢ česneku, jemně nasekaný
  • sůl a⁤ pepř dle chuti

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte na menší kousky a jemně nasekejte.
  2. Cibuli a česnek ‌oloupejte a nakrájejte na jemno. Kapary nasekejte.
  3. Do misky dejte nakrájené maso, ‍cibuli, česnek, vejce, hořčici, kapary, sůl a ⁤pepř.
  4. Vše důkladně ⁢promíchejte a nechte v ledničce odležet minimálně 1 hodinu.
  5. Mezitím připravte bylinkovou omáčku smícháním zakysané smetany, hořčice, petrželky, pažitky, kopru, citronové šťávy, česneku, soli a pepře.
  6. Po hodině vyndejte maso z lednice a vytvarujte z něj tatarák.
  7. Servírujte s ‌bylinkovou omáčkou a ‌čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *