14. 10. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí steak na šalotkové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Telecí steak na šalotkové ⁢omáčce⁤ je⁤ lahodné jídlo, které okouzlí vaše chuťové buňky.​ Kombinace měkkého telecího masa s křupavou šalotkovou⁣ omáčkou vás jistě přivede do⁤ nebeských výšin. Vyzkoušejte ⁢tento ⁤recept a dejte svému ‌podnebí neodolatelnou‍ chuťovou​ explozi!

Suroviny

  • 4 kusy ⁣telecích steaků
  • 4 stroužky ⁤česneku, nasekané
  • 4 stroužky šalotky, nasekané
  • 2 lžíce ‌olivového oleje
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml smetany​ ke ​šlehání
  • 1 lžíce⁣ másla
  • sůl ⁣a pepř podle chuti

Postup

  1. Steaky osolíme a opepříme ‌z obou stran.
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej ⁢a osmažíme na ⁤něm ​steaky‍ z obou stran do žádoucího stavu.‍ Poté je vyndáme z pánve a necháme⁣ odpočívat.
  3. Do stejné ​pánve přidáme máslo a orestujeme na​ něm na drobno nakrájený česnek a šalotku.
  4. Přilijeme vývar a necháme vařit, dokud se omáčka ‍nezredukuje na polovinu objemu.
  5. Pomocí mixéru‌ rozmixujeme ‌omáčku na hladkou konzistenci.
  6. Přilijeme smetanu ‌a necháme provařit do zhoustnutí.
  7. Omáčkou polité telecí ⁤steaky⁣ servírujeme se ⁣šťouchanými brambory nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *