11. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí rýže s houbami a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí rýže s houbami a šalotkou je lahodný a chutný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Kombinace telecího masa ⁣s jemně nakrájenými houbami a šalotkou⁢ vytvoří skvělou chuťovou explozi. Skvělá ​volba pro‍ rychlý a zdravý oběd nebo večeři. ‌Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si vynikající pokrm plný chuti a nutričních hodnot. ⁤

Suroviny

  • 400 g telecího masa
  • 200 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 200 ⁤g rýže
  • sůl, ⁣pepř, olej

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Houby ‍očistěte⁤ a nakrájejte na plátky. Česnek a šalotku nasekejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej ⁢a‍ osmahněte ⁢maso‍ z obou stran,‌ poté ho vyjměte‍ z pánve. Do pánve přidejte‌ houby, česnek a šalotku a osmahněte.
  4. Přidejte do pánve rýži a zalijte vodou. ‌Vařte ⁢do měkka.
  5. Na závěr přidejte zpět maso, promíchejte a dochuťte podle chuti. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *