5. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí roláda s bylinkovou nádivkou je skvělá možnost pro slavnostní oběd či večeři. Jemné telecí maso je perfektně doplněno aromatickou bylinkovou nádivkou, která dodává jídlu bohatou chuť. Tento recept je jednoduchý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky i náročné hosty. Sledujte náš krok za krokem a užijte si skvělou telecí roládu s chutnou bylinkovou nádivkou.
Suroviny
- 600g telecího masa na plátky
- 100g šunkového sýra
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vajíčko
- 1 šálek nastrouhaného sýra
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 1 lžíce čerstvé petržele
- 1 lžička mleté papriky
- sůl, pepř
Postup
- Telecí maso naklepeme do tenkých plátků a osolíme, opepříme.
- Šunkový sýr nakrájíme na drobné kostky, cibuli a česnek jemně nasekáme.
- V míse smícháme šunkový sýr, cibuli, česnek, vajíčko, nastrouhaný sýr, tymián, petrželku, mletou papriku, sůl a pepř. Vznikne nám bylinková nádivka.
- Nádivku rozetřeme na plátky masa a zabalíme do rolády. Upevníme špejlí a zavážeme provázkem.
- Roládu dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny.
- Hotovou roládu necháme trochu vychladnout, pak odstraníme špejli a provázek a nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.