16. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

‌Telecí rizoto s houbami ⁤je lahodné jídlo,‍ které potěší každého milovníka rizota. Recept spojuje křehké kousky telecího masa s⁢ aromatickými houbami a krémovou⁤ rizoto rýží. Tento‍ pokrm je ideální volbou pro oběd nebo⁢ večeři plnou chuti a lahodných kombinací. Vyzkoušejte⁤ tento recept a ukažte své kuchařské ⁢dovednosti!

Suroviny

  • 250 g telecího masa nakrájeného na kostky
  • 200 g arborio rýže
  • 1 cibule nasekaná
  • 2 stroužky⁣ česneku nasekané
  • 200 g žampionů nakrájených​ na plátky
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 100 ml bílého ​vína
  • 100 g parmezánu ⁤nastrouhaného
  • čerstvá petrželka na ozdobení
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na ⁣pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a⁣ orestujte ⁢cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte telecí maso a osmahněte z obou stran. Přidejte žampiony a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte rýži a za stálého ‌míchání restujte, dokud se zrno nezačne lehce sklovatět.
  4. Přilijte víno a nechte ⁣vřít. Až víno zevapní, postupně přilijte ⁢hovězí ‍vývar, a to vždy jen tolik, aby rýže ‌byla ponořená. Vařte za občasného ‍míchání⁣ asi 20 minut.
  5. Když je rýže měkká, odstavte hrnec z ohně a vmíchejte ‍parmezán. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Při podávání ozdobíme‍ jemně nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *