21. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú se slaninou
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ragú se slaninou je bohaté a chutné jídlo, které jistě potěší každého milovníka dobrého ‌jídla. Tento recept kombinuje lahodnou slaninu s měkkým a šťavnatým telecím masem, které se dusí v aromatické omáčce. Vyzkoušejte tento lahodný recept a užijte si skvělou chuť!

Suroviny

  • 600g telecího masa
  • 100g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 stonky celeru
  • 400g ⁢rajčat z plechovky
  • 250ml hovězího ⁤vývaru
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na lžíci oleje osmahneme na⁢ kostičky nakrájenou slaninu⁣ a vyndáme ji z hrnce.
  2. Do stejného hrnce přidáme na⁢ kostky nakrájené telecí maso a opékáme dozlatova.
  3. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer a⁢ dusíme 10‍ minut.
  4. Přidáme rajčata z plechovky, zalijeme ‍vývarem a přidáme osmaženou slaninu.
  5. Pokrm dusíme na‍ mírném plameni asi 2 hodiny, až masa změkne.
  6. Přidáme nasekanou petrželku‌ a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *