14. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ⁤ragú s knedlíkem je lahodné a ⁢syté jídlo pro celou⁢ rodinu. V ⁤receptu se spojuje jemné telecí maso‍ s aromatickou omáčkou a nadýchanými knedlíky. Vyzkoušejte tento tradiční český recept a ukažte svým ⁤blízkým, že umíte vařit jako profesionál.

Suroviny

  • 600g‍ telecího ​masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 ‍láhev rajčatového⁢ protlaku
  • 1‌ lžíce rajčatového protlaku
  • 1⁤ lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Telecí ‍maso nakrájejte ⁢na menší kostky.
  2. Cibuli a ⁣česnek jemně nakrájejte.
  3. Na pánvi rozehřejte⁢ olivový olej a​ osmahněte cibuli a česnek.
  4. Přidejte telecí‌ maso a orestujte ‌ho ze všech stran.
  5. Přidejte ​nakrájené ‍mrkve a zalijte rajčatovým protlakem.
  6. Přidejte lžíci rajčatového protlaku, sůl, pepř a majoránku podle chuti.
  7. Poduste a vařte na⁣ mírném ohni asi​ 1,5 hodiny, dokud maso není ⁢měkké.
  8. Suroviny nechte zchladnout a podávejte s knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *