25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Telecí ragú s houskovým knedlíkem je lahodná a sýtá domácí večeře, která potěší celou rodinu. Měkké kousky telecího masa se vaří spolu s zeleninou a omáčkou a podávají se s měkkými houskovými knedlíky. Tento tradiční český recept je skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo jednoduchou rodinnou večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na bohatých chutích a vůních.
Suroviny
- 500g telecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 200ml hovězího vývaru
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička koření na ragú
- olej na smažení
Postup
- Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a zprudka opečte na oleji ve velkém hrnci.
- Přidejte maso a restujte, dokud zezlátne.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a dusíme ještě 5 minut.
- Přilijte vývar a protlak, přidejte koření a nechte provařit asi hodinu na mírném ohni.
Houskový knedlík
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1/2 hrnku mléka
- sůl
- 1 lžička prášku do pečiva
Postup
- Smíchejte všechny suroviny a hněte těsto.
- Vytvarujte knedlíky a nechte vařit ve vroucí osolené vodě 10-15 minut.
Servírujte teplé telecí ragú s houskovým knedlíkem a případně posypte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!