25. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Telecí ragú s houskovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Telecí ragú s houskovým knedlíkem je lahodná a sýtá ⁣domácí večeře, která potěší celou ‍rodinu. Měkké kousky telecího ⁤masa se‍ vaří spolu s zeleninou a omáčkou a podávají​ se s měkkými ‍houskovými knedlíky. Tento tradiční český recept je⁢ skvělou volbou pro speciální příležitosti nebo jednoduchou rodinnou ⁤večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na bohatých chutích a vůních.

Suroviny

  • 500g telecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 ‍lžíce rajčatového protlaku
  • 200ml hovězího vývaru
  • 1​ lžička soli
  • 1/2⁣ lžičky pepře
  • 1 lžička koření na ragú
  • olej na smažení

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte na menší‌ kousky a⁣ osolte a opepřete.
  2. Cibuli a⁤ česnek ⁤nakrájejte na ⁤drobno‍ a⁢ zprudka opečte na oleji ve velkém hrnci.
  3. Přidejte maso a restujte, dokud zezlátne.
  4. Přidejte na ⁤kostičky nakrájenou mrkev a dusíme ⁣ještě 5 minut.
  5. Přilijte ⁤vývar a protlak, přidejte koření a nechte provařit asi ​hodinu na mírném ohni.

Houskový knedlík

  • 200g hladké mouky
  • 1 ⁢vejce
  • 1 žloutek
  • 1/2 hrnku‌ mléka
  • sůl
  • 1 lžička prášku ‌do pečiva

Postup

  1. Smíchejte všechny suroviny a hněte těsto.
  2. Vytvarujte knedlíky a nechte vařit ve⁤ vroucí osolené vodě ‍10-15 minut.

Servírujte⁢ teplé telecí⁤ ragú s‍ houskovým knedlíkem a případně posypte⁢ nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *